14 obiecte vechi uitate prin casă care ar putea fi ‘antichitati’ de valoare

28 iun. 2021 | Vechituri

Ai descoperit vreodată comori nebănuite scormonind într-un pod vechi sau într-un subsol? Obiectul pe care l-ai descoperit s-a dovedit a fi o comoară? Sau entuziasmul vânătorii de comori a fost propria recompensă? Înainte de a arunca toate lucrurile vechi din casă, descoperă 14 obiecte de valoare ce zac în podul casei tale, ce ar putea fi considerate antichități valoroase.

Unelte Antice

Ele pot arata ca bucati de lemn și metal si sunt antichități valoroase. Instrumentele si sculele de prelucrare în special a lemnului, sunt la mare cautare pentru colecții tematice. Puteți da lovitura cu instrumente utilizate pentru a slefuirea și sculptarea lemnului.

Tacâmuri Din Argint

Oferind o eleganță atemporală, tacâmurile din argint sunt adesea transmise intre generații, dar nu orice furculiță învechită valoarează pe măsura greutății. Tacâmuri din epoca 1830 – 1910 au fost produse în masă și, prin urmare nu sunt de considerate de colecție. În schimb, căutați tacâmuri cu modele inedite si care au si marcaj 925 care indica dacă elementul este din argint masiv. Modelele care se extind de la mâner la bază sunt de asemenea foarte apreciate.

Ornamente Vintage De Crăciun

Globurile si ornamentele de Crăciun revin in trend. Un set complet de globuri intacte se poate vinde chiar si cu 200 Lei și există colecționari devotați pentru acest tip de colecționabile. Printre cele mai valoroase ornamente este globul „kugel”, considerat încă din 1830 ca prima formă a globului de sticlă care este acum reprezentativ bradului de Crăciun. La mare cautare sunt si ornamentele cu figurine ca ingeri, ciuperci, chiar si animale ca reni si pisici.

„Descoperă comoara care așteaptă să fie descoperită în podul casei tale”, spune Jonty Hearnden, un comentator expert la BBC America’s Antiques Roadshow, echipat în mod ideal cu experiența necesară pentru a vă ghida în această călătorie. Chiar și fără cunoștințe anterioare despre antichități, cu acest manual de identificare a obiectelor vechi în mână este ușor să recunoașteți obiectele din casă care ar putea fi de valoare. Fiecare domeniu major al colecției este acoperit – de la ceramică și mobilier la ștampile și jucării – și cu ilustrațiile utile ce vă va ajuta să aflați dacă antichitatea dvs. este autentică sau rară. Cu ochii pe tendințele pieței și antichitățile de întâlnire, Hearnden vă învață tot ce trebuie să știți pentru a face bani din obiectele de valoare pe care nu știați că le aveți!

Bijuterii Broșe

Broșele pot fi realizate dintr-o varietate de materiale ce pot fi evaluate ca antichități valoroase. Brățările și broșele făcute din bachelită se pot vinde pentru sute și, uneori, mii de dolari. Mai mult, bijuteriile vintage de mireasa cum ar fi cele din cristal de ștras atrag sume si mai mari. Mai important decât materialul este totși producătorul acester podoabe. E posibil sa ai in posesie o broșă realizata de un bijutieri renumit, fără a realiza adevărata sa valoare.

Cărți Poștale Vintage Și Fotografii Vechi

Colecționarii plătesc adesea mai mult pentru vederile si pozele care ilustrează locuri îndepărtate și lux pentru ca la evaluarea cărților poștale și a fotografiilor, tematica acestora este cheia ce poate deschide oferte generoase. Vasele de croazieră de epoca ilustrate pe vederile de vacanța pot atrage bani frumoși. Fotografiile rare cu personalitati iconice se vand pe sume mari. Și nu treceți cu vederea plăcile sau filmele foto negative, în special cele ale fotografilor celebri.

Reviste De Benzi Desenate Vintage

Chiar daca aceste descoperiri sunt rare, cărțile de benzi desenate de top se vând cu miile, eroii clasici de aventură aducând câștiguri mari. Printre cele mai mari valori tranzactionate pe benzile desenate sunt cele pentru edițiile limitate sau acele cărți în care este introdus pentru prima dată un personaj nou.

Cărți De Primă Ediție

Prima imprimare a romanului 1984 de George Orwell se vinde cu 11000 de dolari astazi. Cu toate acestea vechimea nu e totul cand vine vorba de cărți, iar multe prime ediții valoroase nu sunt titluri ușor de recunoscut. Factorii suplimentari de luat în considerare sunt starea, raritatea și copiile semnate.

Asadar, sa faci ordine in pod sau in mansarda poate transforma dezordinea în bani. Uneori chiar sunt considerate troace, dar aceste vechituri sunt deseori donate sau chiar aruncate ca gunoaie in cel mai rau caz. Dar multe obiecte din mansarda ta s-ar putea dovedi a fi antichități valoroase.

Mașini De Scris Vechi

Mașinile vechi de scris sunt din nou la moda vintage și asta nu doar pentru aspectul lor mecanic. Mașinile de scris portabile din epoca mijlocului de secol sunt deosebit de căutate. Iata cateva branduri mari de producatori de masini de scris: Underwood, Mercedes, Hermes și Remington. Valorile variază în funcție de gradul de funcționalitate și de numele mărcii, dar modelele clasicele costă mii de lei. Dacă un scriitor celebru a deținut-o candva și poți dovedi asta, așteaptă-te la sume și mai mari. Reconditionarea unei masini de scris poate creste valoarea acesteia, spre deosebire de alte tipuri de antichități unde acest lucru este interzis.

Cutii De Valori Și Monede Antice

Pușculițele nu numai că conțin bani, dar pot fi și antichități valoroase. Casetele de bani și monedele de colecție nu sunt neapărat realizate din ceramică in formă de porci. Casetele de bani au fost de asemenea realizate din fontă sau staniu. Pușculițele din fontă fabricate în timpul celui de-al doilea război mondial sunt adesea valoroase pentru că în timpul războaielor mondiale s-a întrerupt producția lor în masă. Caseta mecanică de monede cu piese în mișcare sunt de asemenea foarte căutate.

Cufere Vechi

Cuferele grele ce erau folosite in călătorii pe vremuri sunt foarte colectionabile. Aceste bagajele cunoscute sub numele de portbagaje de vapor au fost realizate din lemn, captușite cu piele si panza. Piesele cu structura metalica intacta sunt mult mai valoroase. Cuferele pictate nu sunt prea valoroase cu excepția cazului în care au fost restaurate cu mare atenție. Cuferele acoperite cu capac bombat de tip dom și cuferele de zestre folosite pentru depozitarea lenjeriei sunt si ele foarte solicitate de colecționari.

Playere de Discuri Pickup Și Vinil, Magnetofoane sau Casetofoane Vintage

Playerele de discuri mai vechi arată bine și încă sună grozav. Mai mulți factori influențeaza valoarea platanelor, inclusiv modelele de marcă, calitatea acului și starea difuzoarelor. Săpați prin colecțiile de înregistrări pentru a găsi albume în stare bună, cu puține zgârieturi.

Chitare si instrumente muzicale invechite

Instrumentele muzicale vechi se pot transforma într-o mare recompensă. În special, chitarile vintage pot fi vandute pentru o grămadă de bani. Chitare folosite de muzicieni legendari se vand foarte bine. Dar chiar și chitarele mai puțin cunoscute pot avea valoare. Luați în considerare măiestria lutierului și dacă verificați dacă piesele sunt originale.

Electronice Vintage

Crezi că computerul tău e o vechitura? Exista o intraga piață specializată de colecționari de electronică vintage. Jocurile video retro și casetele VHS sunt de colectionabile. Edițiile limitate ale jocurilor Nintendo și Atari se vand si cu mii de dloar. Scoate toate aparatele alea vechi de la naftalina. Prăjitoarele de pâine vintage și mixerel în culori pastelate atrag atenția cumpărătorilor pasionati de vechituri. Chiar și aspiratoarele rare de epocă se pot vinde pentru cateva mii.

Sticle Vechi De Parfum

La fel de elegante ca mirosurile de odinioara din interior, sticlele de parfum vintage sunt ca niste pietre prețioase. Producători renumiti precum Tiffany sau Steuben au proiectat sticle de cristal foarte căutate. În general, piesele in stil Art Nouveau și Art Deco atrag colecționarii. În ceea ce privește disponibilitatea, sticle de cristal negru sunt considerate comori neobișnuite. Dacă ești suficient de norocos încât să găsești o sticla de parfum cu dopul original, valoarea acesteia creste considerabil.

Cât pot valora oare aceste Antichități?

Deși astfel de descoperiri sunt mai rare, este normal să găsești prin podul casei obiecte ce îți pot adăuga sute și chiar mii de lei în cont. Și cel mai bun mod de a ști dacă este sau nu moștenirea familiei tale o adevarată valore, este de a solicita serviciile unui evaluator.