Ai descoperit vreodată comori nebănuite scormonind într-un pod vechi sau într-un subsol? Obiectul vechi pe care l-ai descoperit s-a dovedit a fi o comoară valoroasă? Sau entuziasmul vânătorii de comori a fost recompensa în sine? Înainte de a arunca tot ce înseamnă lucruri vechi valoroase din casă, descoperă peste 15 categorii dintre cele mai cautate obiecte vechi valoroase ce zac în podul casei tale, ce ar putea fi considerate antichități de valoare.

Unelte Tradiționale și Scule Vechi

Unelte vechi, cum ar fi topoarele sau ciocanele, pot avea o valoare mare din punct de vedere practic si istoric, deoarece reprezintă un fragment din trecutul muncii manuale si pot fi utilizate pentru a efectua anumite sarcini. Uneltele vechi pot arata ca elemente din lemn și metal si sunt printre cele mai căutate obiecte vechi si antichități valoroase. Instrumentele si sculele de prelucrare în special a lemnului, sunt la mare căutare pentru colecții tematice. Poți da lovitura cu unelte utilizate pentru a șlefuirea și sculptarea lemnului. Caută o daltă deosebită, o rindea, o mașină de găurit manuală, o șurubelniță veche sau orice unelte vechi de valoare și adaugă anunț gratuit de vânzare.

Arme vechi de epocă

Armele vechi, cum ar fi spade sau pistoale sunt printre cele mai căutate obiecte de valoare, deoarece reprezintă fragmente din trecutul militar al unei tari sau al unei perioade de timp si pot avea valori istorice si monetare. Adaugă anunț gratuit de vânzare dacă deții arme vechi de valoare.

Tacâmuri din Argint Vechi

Oferind o eleganță atemporală, tacâmurile din argint sunt adesea transmise intre generații, dar nu orice furculiță învechită valoarează pe măsura greutății. Tacâmuri din epoca 1830 – 1910 au fost produse în masă și, prin urmare nu sunt de considerate obiecte de colectie vechi. În schimb, căutați tacâmuri vechi cu modele inedite si care au si marcaj 925 care indica dacă elementul este din argint masiv. Modelele care se extind de la mâner la bază sunt de asemenea foarte apreciate si sunt printre cele mai căutate obiecte vechi. Dacă ai tacâmuri vechi poți încerca să le vinzi aici.

Accesorii de bar vintage de la mijlocul secolului

După al doilea război mondial, Europa, față de America, nu a trecut neapărat printr-o perioadă cu stare de spirit festivă, cu toate asta petrecerile ținute acasă și divertismentul în privat (în special serile de cocktail-uri) au fost o adevărată nebunie. Important pentru afacerile din acea vreme a fost oferirea de accesorii de bar corespunzătoare, cu design atrăgător și colorate. Pe măsură ce nebunia pentru cocktail-uri a crescut, la fel și dragostea pentru gustările însoțitoare. Dar azi nu ar trebui să aștepți o petrecere retro pentru a te bucura de cele mai căutate obiecte vechi decorative. Accesoriile de bar vintage aduc un plus distractiv la masa de zi cu zi și sunt la mare căutare.

Ornamente Vintage de Crăciun

Globurile si ornamentele de Crăciun revin in trend. Un set complet de globuri intacte se poate vinde chiar si cu 200 Lei și există colecționari devotați pentru acest tip de colecționabile. Printre cele mai valoroase ornamente este globul „kugel” (ger. bilă, sferă), considerat încă din 1830 ca prima formă a globului de sticlă care este acum reprezentativ bradului de Crăciun. Cele mai căutate ornamente vintage de Crăciun sunt si ornamentele cu figurine ca îngeri, ciuperci, chiar si animale ca reni, pisici sau porumbei.

„Descoperă comoara care așteaptă să fie descoperită în podul casei tale”, spune Jonty Hearnden, un comentator expert la BBC America’s Antiques Roadshow, echipat în mod ideal cu experiența necesară pentru a vă ghida în această călătorie. Chiar și fără cunoștințe anterioare despre antichități, cu acest manual de identificare a obiectelor vechi în mână este ușor să recunoști obiecte antice în casă care ar putea fi de valoare. Fiecare domeniu major al colecției este acoperit – de la ceramică și mobilier la ștampile și jucării – și cu ilustrațiile utile ce vă va ajuta să aflați dacă antichitatea dvs. este autentică sau rară. Cu ochii pe tendințele pieței și antichitățile de întâlnire, Hearnden vă învață tot ce trebuie să știți pentru a face bani din obiecte de valoare pe care nu știați că le aveți!

Bijuterii & Broșe Vechi

Bijuteriile vechi sunt printre cele mai căutate obiecte de valoare, deoarece sunt confecționate din materiale prețioase și pot avea valoare estetică și monetară. Broșele pot fi realizate dintr-o varietate de materiale ce pot fi evaluate ca antichități valoroase. Brățările și broșele făcute din bachelită se pot vinde pentru sute și, uneori, mii de dolari. Mai mult, bijuteriile vintage de mireasa cum ar fi cele din cristal de ștras atrag sume si mai mari fiind printre cele mai căutate bijuterii vechi de epoca. Mai important decât materialul este totși producătorul acester podoabe. E posibil sa ai in posesie o broșă realizata de un bijutieri renumit, fără a realiza adevărata sa valoare si ca detii unul dintre cele mai căutate obiecte vechi.

Cărți Poștale Vintage & Fotografii Vechi

Colecționarii plătesc adesea mai mult pentru vederi vintage si fotografii vechi ce ilustrează locuri îndepărtate și lux pentru ca la evaluarea cărților poștale și a pozelor vechi tematica acestora este cheia ce poate deschide oferte generoase. Vasele de croazieră de epoca ilustrate pe vederile de vacanța pot atrage bani frumoși. Fotografiile rare cu personalitati iconice se vand pe sume mari. Și nu treceți cu vederea plăcile sau filmele foto negative, în special cele mai căutate obiecte vechi ale fotografilor celebri.

Reviste de Benzi Desenate Vintage

Chiar daca aceste descoperiri sunt rare, cărțile de benzi desenate vechi de top se vând cu miile, eroii clasici de aventură aducând câștiguri mari. Printre cele mai căutate obiecte vechi si mai mari valori tranzacționate pe benzile desenate sunt cele pentru edițiile limitate sau acele cărți în care este introdus pentru prima dată un personaj nou.

Cărți De Primă Ediție

Prima imprimare a romanului 1984 de George Orwell se vinde cu $ 11000 de dolari astăzi. Cu toate acestea vechimea nu e totul când vine vorba de cărți, iar multe prime ediții valoroase nu sunt titluri ușor de recunoscut. Factorii suplimentari de luat în considerare sunt starea, raritatea și copiile semnate.

Așadar, să faci ordine în pod sau în mansarda poate transforma dezordinea în bani. Uneori aceste cărți vechi chiar sunt considerate troace, dar aceste vechituri sunt deseori donate sau chiar aruncate ca gunoaie in cel mai rău caz. Dar multe obiecte din mansarda ta s-ar putea dovedi a fi antichități valoroase.

Tablouri vechi

Data viitoare când urci in podul bunicii sau umbli prin beci fii atent că poate între cufărul de la străbunica ta și o cutie de decorațiuni de Crăciun găsești o comoară. Un tablou, ascuns adânc într-un colț umbrit al mansardei. Ce trebuie să faci dacă crezi că ai găsit o pictură veche în pod este să îi faci o inspecție generală, să identifici artistul folosind cataloage de picturi, să găsești un expert în evaluarea de tablouri și să te pregătești pentru momentul adevărului când vei obține un preț estimativ de vânzare.

Mașini de Scris Vechi

Mașinile vechi de scris sunt din nou la moda vintage și asta nu doar pentru aspectul lor mecanic. Mașinile de scris portabile din epoca mijlocului de secol sunt deosebit de căutate. Iata cateva branduri mari de cele mai căutate obiecte vechi si producatori de masini de scris: Underwood, Mercedes, Hermes și Remington. Valorile variază în funcție de gradul de funcționalitate și de numele mărcii, dar modelele clasicele costă mii de lei. Dacă un scriitor celebru a deținut-o candva și poți dovedi asta, așteaptă-te la sume și mai mari. Reconditionarea unei masini de scris poate creste valoarea acesteia, spre deosebire de alte tipuri de antichități unde acest lucru este interzis.

Pușculițe și Cutii de Valori

Cutiile de bani vechi pot fi antichități valoroase, mai ales dacă conțin și bani vechi valorosi. Pușculițele clasice de bani în formă de porcușor nu sunt realizate neapărat doar din ceramică. Casetele de bani au fost de asemenea realizate din fontă sau staniu. Pușculițele din fontă fabricate în timpul celui de-al doilea război mondial sunt printre cele mai căutate obiecte vechi, adesea valoroase pentru că în timpul războaielor mondiale s-a întrerupt producția lor în masă. Caseta mecanică de monede cu piese în mișcare sunt de asemenea foarte căutate.

Bani Vechi, Monede & Bancnote de Colecție

Monedele vechi sunt printre cele mai căutate obiecte de valoare, deoarece reprezintă fragmente din trecutul unei tari sau al unei perioade de timp si pot avea valori istorice si monetare. Colecționarii de numismatică sunt în permanență căutare de bani vechi valoroși ținuți efectiv la saltea sau prin cufere, sertare din birouri vechi. Găsirea monedelor vechi nu este atât de dificilă pe cât pare. Trebuie să-ți dezvolți obiceiul de a te uita cu atenție la monedele vechi care îți pică în mână.

Dacă știi cum arată o monedă obișnuită, este mai probabil să observi când una este puțin diferită. Pune-le deoparte pe cele care arată diferit până când ai timp pentru o examinare mai atentă în care să cauți defecte monedelor vechi.

Înclinarea monedei în lumină poate evidenția erori pe care nu le poți observa direct și îți permite să te uiți mai bine la semnele de batere. Locul în care a fost bătută o monedă influențează uneori foarte mult valoarea acesteia. Verifică dacă monedele sunt false, căutând să vezi dacă există vreun semn că două monede au fost unite.

Cercetează și documentează-te pentru că nu există scurtături în numismatică. Trebuie să înveți despre fiecare monedă în parte. Organizează-ți colecția și după ce le-ai sortat pe tipuri de design, poți clasifica monedele în continuare după ani sau valoare.

Cu monedele ordonate poți merge la evaluare fiind cele mai căutate obiecte vechi (caută evaluator monede vechi pe internet) și vei găsi evaluatori de numismatică sau obiecte vechi care pot oferi consultanță, dar nu te obliga să vinzi pe loc și cere mai multe păreri. Vei obține oferte diferite oricum.

Monedele „murdare” pot fi mai valoroase, așa că ar trebui să știi că curățarea îndepărtează strălucirea și reduce valoarea unei monede. Depozitează monedele în mod corespunzător, deoarece depozitarea lor astfel încât să nu se atingă deloc între ele previne zgârieturile. Dacă crezi că ai găsit bani vechi de valoare, poți apela la un evaluator de monede vechi valoroase înainte să le vinzi.

Cufere Vechi

Cuferele grele ce erau folosite in călătorii pe vremuri sunt foarte colectionabile. Aceste bagajele cunoscute sub numele de portbagaje de vapor au fost realizate din lemn, captușite cu piele si panza. Cuferele și lăzile vechi cu structura metalică intactă sunt mult mai valoroase. Cuferele pictate nu sunt prea valoroase cu excepția cazului în care au fost restaurate cu mare atenție. Cuferele acoperite cu capac bombat de tip dom și cuferele de zestre folosite pentru depozitarea lenjeriei sunt si ele printre cele mai căutate obiecte vechi foarte solicitate de colecționari.

Pickup cu Discuri Retro Vinil

Playerele pickup cu discuri mai vechi sunt printre cele mai căutate obiecte vechi, arată bine și încă sună grozav. Mai mulți factori influențeaza valoarea platanelor, inclusiv modelele de marcă, calitatea acului și starea difuzoarelor. Sapă prin colecțiile de înregistrări pentru a găsi albume în stare bună, cu puține zgârieturi în coperta originală.

Magnetofoane sau Casetofoane

Fiind dezvoltate de ingineri din Germania magnetofoanele din europa au ajuns aproape in fiecare casa. Tehnologia s-a raspandit in URSS si in toata lumea si aceste aparate de redare si inregistrare audio inca mai pot fi utilizate si reconditionate. Versiunea avansata a magnetofonului este casetofonul ale carui casete cu banda mangetica au devenit deja un simbol retro fiind asociat cu hip-hop si muzica electronica moderna. Daca ai gasit un magnetofon vintage insotit de benzi in carcase originale sau un casetofon retro cu casete cu grafica colorata in carcase originale ai sanse sa gasesti colectionari sau cumparatori nostalgici.

Chitare & Instrumente Muzicale Invechite

Chitarile vintage pot fi vandute pentru o grămadă de bani. Chitare folosite de muzicieni legendari se vand foarte bine. Dar chiar și chitarele mai puțin cunoscute pot avea valoare. Luați în considerare măiestria lutierului și dacă verificați dacă piesele sunt originale. Instrumentele muzicale vechi se pot transforma într-o mare recompensă.

Electronice Vintage

Crezi că computerul tău e o vechitura? Exista o intraga piață specializată de colecționari de electronică vintage. Jocurile video retro și casetele VHS sunt cele mai căutate obiecte vechi colecționabile. Edițiile limitate ale jocurilor Nintendo și Atari se vand si cu mii de dloar. Scoate orice aparate electronice vechi ai de la naftalina si poate dai de un aparat vintage de valoare. Prăjitoarele de pâine vintage și mixerele în culori pastelate atrag atenția cumpărătorilor pasionati de vechituri. Chiar și aspiratoarele rare de epocă se pot vinde pentru cateva mii.

Sticle Vechi de Parfum

La fel de elegante ca mirosurile de odinioară din interior, sticlele de parfum vintage sunt ca niște pietre prețioase. Producători renumiți precum Tiffany sau Steuben au proiectat sticle de cristal foarte căutate. În general, piesele in stil Art Nouveau și Art Deco atrag colecționarii. În ceea ce privește disponibilitatea, sticle de cristal negru sunt considerate comori neobișnuite. Dacă ești suficient de norocos încât să găsești o sticla de parfum veche cu dopul original, valoarea acesteia creste considerabil.

Ceasuri vintage, de epocă

Ceasurile vechi decorative nu mai sunt o noutate printre categoriile din acest an. În schimb, ceasurile de mână clasice par să fi luat cu asalt piața, mai ales când vine vorba de ceasuri vintage pentru bărbați. Dealerii din întreaga gamă raportează vânzări în creștere la orice, de la cronograful Gallet din anii 1940 la submarinierele Rolex din anii 1960, ceasurile sport Seiko din anii ’70 și Speedmaster-urile Omega din anii ’80. Prețurile aproape s-au triplat la unele modele doar în ultimii doi ani, iar dealerii avertizează cu privire la o lipsă iminentă de exemple legitime, deoarece versiunile „facute pe genunchi” apar frecvent spre vânzare pe site-uri precum eBay și Facebook Marketplace.

Cât pot valora oare aceste Antichități?

Deși astfel de descoperiri sunt mai rare, este normal să găsești prin podul casei obiecte ce îți pot adăuga sute și chiar mii de lei în cont. Și cel mai bun mod de a ști dacă este sau nu moștenirea familiei tale o adevarată valore, este de a solicita serviciile unui evaluator.

Descoperă alte 12 obiecte vechi de valoare surprinzătoare.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.