Echivalentul unui mesaj trimis astăzi pe smartphone, la începutul secolului XX, era o carte poștală. Aceasta reprezenta cea mai rapidă modalitate de a transmite salutări sau informații. Cartea poștală cu spatele divizat a apărut în 1902, permițând oamenilor să introducă un text pe una dintre jumătăți, iar adresa destinatarului pe cealaltă. Prin urmare, partea din față putea fi dedicată în întregime unei imagini.

Perioada dintre 1902 și începutul Primului Război Mondial este cunoscută drept Epoca de Aur a cărților poștale. Atunci au fost create foarte multe și a luat amploare colecționarea. Existau chiar și colecții separate doar pentru cele cu tentă militară.

Între 1940 și 1950 au început să fie la căutare cărțile poștale care înfățișează zone urbane. Ele reprezentau și încă reprezintă imagini importante din trecut. Colecționarea de cărți poștale este un hobby popular, alături de filatelie. Unii ar spune chiar că filatelia îl include și pe acesta, fără să se refere doar la timbre.

Este indicat pentru colecționarii de cărți poștale să ia la cunoștință că multe cărți poștale vintage pot fi reproduse, în special cele cu tematică de Crăciun. Nu este nimic în neregulă să le incluzi colecției, dacă acestea se potrivesc stilului tău. Unii colecționari dau întâietate fotografiilor ca obiecte vechi valoroase.

Colectarea de instantanee ale vieții de zi cu zi, scene de familie și momente istorice oferă o privire aprofundată asupra a ceea ce a fost și nu va reveni. Dagherotipurile tind să aibă cele mai mari prețuri, în special cele mai vechi, identificabile prin carcasele din piele simplă. Colecționarii de fotografii vintage caută personaje ciudate sau neobișnuite. De asemenea, colectează genuri de nișă sau fotografii timpurii care sunt apreciate pentru raritate și calitate.

Multe portrete anonime sau peisaje din diverse colțuri ale Europei pot fi achiziționate pentru sume mici, dar prețurile pot crește rapid la patru sau cinci cifre, pentru fotografii ale unor fotografi celebri sau pentru peisaje de peste hotare, de exemplu, India, China și Orientul Mijlociu. Unii dintre fotografii timpurii care atrag cel mai mult interes sunt Henri Cartier-Bresson, Vivian Maier, Diane Arbus, Roger Fenton, Mathew Brady.

Cărțile poștale și fotografiile vechi sunt considerate valoroase din mai multe motive. În primul rând, aceste obiecte au o valoare sentimentală, fiind adesea legate de perioade sau evenimente din trecut care au avut un impact emoțional asupra celor care le-au păstrat. De asemenea, cărțile poștale și fotografiile vechi pot fi considerate obiecte de colecție, fiind apreciate de cei care le colecționează pentru valoarea lor istorică sau artistică. În plus, aceste obiecte sunt adesea rare sau unice, ceea ce le face valoroase pentru colecționari.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.