Pușculițele și cutiile de valori vechi sunt obiecte folosite pentru a păstra bani, bijuterii, documente sau alte obiecte de valoare. Acestea au fost populare în trecut, înainte de a fi înlocuite treptat de alte metode de depozitare și securitate. Pușculițele și cutiile de valori vechi au un aspect retro sau vintage, aducând aminte de perioadele în care erau folosite în mod obișnuit. Aceste obiecte sunt adesea căutate de colecționari sau de persoane care apreciază arta și istoria acestor obiecte. Pușculițele și cutiile de valori vechi pot fi expuse ca obiecte decorative sau pot fi utilizate pentru a păstra obiecte de valoare într-un mod elegant și stilat.

Originea exactă a pușculiței este învăluită în mister și povești populare, deși se speculează că aceasta datează încă de la mijlocul secolului al XVI-lea. În această perioadă, multe vase au fost fabricate dintr-o argilă portocalie ieftină numită pygg, iar borcanele din acest material, folosite pentru monedele de rezervă, se puteau găsi în multe gospodării din vestul Europei.

Curând, această rutină de economisire a banilor a devenit o tradiție, iar numele i-a inspirat pe olarii englezi să modeleze aceste vase după imaginea animalului însuși. Treptat, tot mai mulți copii au primit aceste obiecte numite pușculițe.

Exemplele timpurii nu aveau un design care permitea accesul la economii, ceea ce înseamnă că trebuia să fie distruse la final; acest lucru a fost ajustat în secolul al XX-lea, pușculițele ieftine din plastic încă fiind vândute până în prezent.

Pușculițele sunt ușor de identificat și de colecționat, deoarece au o formă atât de universal cunoscută. Exemplele timpurii de pușculițe prezintă în mod normal o reprezentare mai exactă din punct de vedere anatomic a porcului, în timp ce versiunile contemporane evidențiază o versiune simpatică și stilizată a iubitului animal.

Desigur, astăzi există un număr infinit de forme pe care le putem găsi. Cu toate acestea, se poate identifica un design de bază pe care îl împărtășesc toate pușculițele: un compartiment pentru monede; el poate fi suficient de mic pentru a încăpea o singură monedă sau suficient de mare pentru a încăpea numerar. Al doilea element este dopul, care odată ce e înlăturat, banii pot fi recuperați.

Prețurile pușculițelor de colecționat diferă, unele cele mai cautate obiecte vechi si cele vândute în cadrul caselor de licitații fiind chiar ridicate. Din categoria obiectelor pentru depozitare a lucrurilor de valoare fac parte și cutiile de valori. Acestea sunt niște seifuri portabile, în care putem insera, de exemplu, documente importante, chiar și în această eră digitalizată.

Ideea de a deține un astfel de obiect este inițiată de practica băncilor, care oferă spre închiriere propriile cutii de valori, caracterizate de un grad de securitate ridicat.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.