Echipamentul audio vintage și-a atins apogeul atunci când era nou, dar și-a menținut această performanță până în zilele noastre, rămânând la fel de valoros, dacă nu chiar mai mult.

Magnetofoanele sau casetofoanele vechi sunt dispozitive mecanice folosite pentru a înregistra și reproduce sunet. Acestea au fost inventate în secolul al 20-lea și au devenit populare înainte de a fi înlocuite treptat de tehnologia digitală. Magnetofoanele sau casetofoanele vechi au un aspect retro sau vintage, aducând aminte de perioadele în care erau folosite în mod obișnuit. Aceste dispozitive sunt adesea căutate de colecționari sau de persoane care apreciază arta și istoria acestor obiecte. Magnetofoanele sau casetofoanele vechi pot fi expuse ca obiecte decorative de colecție sau pot fi utilizate pentru a reproduce muzică sau alte înregistrări audio într-un mod nostalgic și stilat.

Primele casetofoane (de exemplu, Philips EL 3300, introdus în august 1963) au fost simple unități de înregistrare și redare mono. Mașinile timpurii necesitau atașarea unui microfon dinamic extern.

Majoritatea unităților din anii 1980 încoace au încorporat și microfoane interne, care răspundeau extins la frecvență înaltă, dar puteau capta și zgomote de la motorul reportofonului.

În anii 2000, casetofoanele erau extrem de populare, iar obiceiul de a înregistra conținut nou pe casete goale ori chiar pline, era la fel de popular.

Un format de casetofon care a avut impact asupra culturii în anii 1980 a fost radio-casetofonul, alias „boombox”, care combina caseta portabilă cu un tuner radio și difuzoare capabile de a produce niveluri sonore semnificative. De asemenea, el permitea oamenilor să se bucure de muzică din mers și să o împărtășească prietenilor, contribuind la practici culturale precum breakdance.

Printre cele mai cautate obiecte vechi decorative, modelele de casetofoane vintage care pot fi găsite astăzi spre vânzare, aparțin unor nume cunoscute, precum Philips, Mekka, Sony, Sansui sau Yamaha.

Magnetofonul a avut multe avantaje încă de la apariția sa în mijlocul anilor 1930, așa că a fost adoptat pe scară largă prin armata germană. Unul dintre ele era portabilitatea, faptul că avea integrat propriul difuzor și amplificator și era mai puțin costisitor și mai fiabil decât alte invenții de la acea vreme. Multe dintre magnetofoanele vintage care sunt la căutare astăzi aparțin companiei Telefunken, fondată în Berlin în 1903.

Chiar și nefuncționale, casetofoanele și magnetofoanele pot fi transformate în elemente interesante pentru decorul interior. De exemplu, ar putea fi îmbrăcate într-o carcasă din lemn sau din alt material, cu partea frontală transparentă, fiind folosite apoi pe post de taburete.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.