Ornamentele de Crăciun vintage sunt apreciate pentru că aduc o notă de nostalgie și căldură în timpul sărbătorilor. Aceste ornamente au un aspect retro sau vechi, aducând aminte de Crăciunurile din copilărie sau de perioade mai vechi din istorie. De asemenea, ornamentele vintage de Crăciun sunt adesea mai unice și mai frumos realizate decât ornamentele moderne, ceea ce le face apreciate de cei care apreciază arta și calitatea. În plus, colecționarea și decorarea cu ornamente vintage de Crăciun poate fi o activitate interesantă și amuzantă, care poate aduce bucurie atât colecționarilor, cât și celor care le văd în casa sau în magazinul de Crăciun. Pentru o sărbătoare precum Crăciunul, ne pregătim în fiecare an extrem de mult. Anticiparea creează adevăratul farmec al Crăciunului. Împodobim interiorul și exteriorul locuinței, simțind nostalgie pentru anii și „edițiile” precedente.

Și din când în când achiziționăm noi podoabe, dar le dăm întâietate celor încărcate cu povești, pe care ajungem chiar să le putem numi vintage, deși poate nu sunt mai vechi de cinci ani. Există însă și globuri, ghirlande și accesorii speciale pe care le păstrăm încă din copilărie, după ce părinții noștri s-au bucurat de ele la rândul lor, tot pe vremea când încă visau la Moș Crăciun.

Bradul de Crăciun a început să fie decorat într-un mod similar cu acela cunoscut astăzi, în secolul al XVI-lea, când se foloseau lumânări, mere, nuci și fructe de pădure. În jurul anului 1890, globurile și ghirlandele au început să prindă contur, din materiale precum mătasea și lâna. Din 1880 până în 1910, ornamentele Dresda – numite după orașul Dresden, în care au fost create – au reprezentat accesorii populare pentru pomii de Crăciun.

Confecționate manual din hârtie, sunt acum cele mai scumpe ornamente vintage de pe această piață mereu în extindere. În URSS, în anii 1970, se fabricau ornamente din sticlă de mercur sub formă sferică, ori ușor țuguiate la vârf, argintii, aurii și colorate, în care lumina se oglindea frumos și care depășeau cu mult roșul și verdele clasic. Unii dintre noi încă le atârnăm pe crenguțele brazilor.

Suntem familiarizați cu ghirlandele pufoase, ușor maleabile, dar există și cele alcătuite din biluțe de sticlă, popularizate în epoca victoriană, când au apărut multe dintre tendințele de Crăciun pe care le iubim astăzi. Ghirlandele din sticlă au o eleganță aparte.

Printre cele mai cautate obiecte vechi regăsim si alte accesorii vintage ca suporturile pentru lumânări cu cleștișori sau fundițele din catifea. Un ornament vintage se va simți întotdeauna diferit la atingere, în comparație cu unul modern. Ornamentele vintage autentice sunt adesea realizate din sticlă de mercur, care a fost argintată pe interior, prezintă unele variații și este posibil să aibă semne de pictură manuală și lipsă de uniformitate.

Reproducerile moderne sunt uneori confecționate din plastic sau din sticlă mai groasă, mai puțin delicată.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.