Bijuteriile vechi au o eleganță rafinată și ascund ceva magic, un trecut misterios, care ne trezește dorința de a le achiziționa și a contribui la valoarea lor ca obiecte vechi valoroase. Adesea realizate manual de meșteri pricepuți, cu o atenție extraordinară la detalii, strălucirea subtilă și tehnicile lumii vechi sunt de neegalat prin designul modern.

Dacă achiziționăm bijuterii vintage, nu este nevoie să ne gândim la costurile de producție, dar ne bucurăm de frumusețea pietrelor prețioase și a materialelor de calitate. Extragerea de pietre și metale prețioase presupune resurse semnificative, ceea ce face dificilă producerea de bijuterii într-un mod cu adevărat ecologic. Prin urmare, dacă achiziționăm bijuterii vintage, suntem mai degrabă conservatori, decât consumatori.

Categoriile de bijuterii vechi valorase includ:

  • chokerele, acele coliere pe gât care atrag rapid atenția
  • lanțurile masive, fie sub formă de brățări sau coliere lungi
  • inelele tip cocktail, voluminoase și ornate cu pietre
  • cerceii cu picături și pandantive
  • pandantivele impunătoare
  • șiragurile de perle
  • cerceii voluminoși cu clipsuri
  • brățările tip manșetă, realizate din rășină și
  • nu în ultimul rând, broșele, laitmotiv fiind în acest sens broșa damă cu camelii.

Broșele reprezintă o piesă populară astăzi, de purtat în numeroase moduri, inclusiv adăugate rochiilor, jachetelor de blugi, pe partea din spate a rochiilor și, cel mai proeminent, în păr.Au existat șase ere distincte în crearea de bijuterii, care s-au extins din anii 1700 până în anii 1950. Deși perioadele se suprapun uneori, există o repartizare larg acceptată a acestora: Epoca Georgiană (1714 – 1837), Epoca Victoriană (1837 – 1901), Epoca Edwardiană (1901 – 1915), Epoca Art Nouveau (1890 – 1910), Epoca Art Deco (1920 – 1945) și Epoca Retro (1939 – 1950).

Ce antichitati se cauta mereu sunt bijuteriile vintage pe care le găsim astăzi în cadrul târgurilor și magazinelor vintage, iar multe dintre cele mai prețioase sunt oferite publicului interesat prin intermediul caselor de licitații. Cei care se decid să înceapă o colecție cu astfel de bijuterii, se pot informa în prealabil din sursele vaste de pe internet, dar au nevoie și de interacțiune cu persoane care împărtășesc același interes. Cei care care poartă piese vintage le dau o viață nouă și alte farmece semnificative.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.