Ceasurile vintage sau de epocă sunt dispozitive folosite pentru a măsura timpul. Acestea au un aspect retro sau vintage, aducând aminte de perioadele în care erau folosite în mod obișnuit. Ceasurile vintage sau de epocă sunt adesea căutate de persoanele care apreciază arta și istoria acestor obiecte, sau care doresc să aibă un aspect vintage în casa lor. Aceste ceasuri pot fi găsite în magazinele de ceasuri sau de obiecte vintage. De asemenea, pot fi folosite pentru a măsura timpul într-un mod elegant și stilat. Ceasurile vintage pot servi multor scopuri, de la a fi folosite ca instrumente științifice exacte, la a fi afișate ca obiecte antice frumoase, cum sunt și bijuteriile sau vazele. Indiferent de motivul pentru care sunt colecționate, ticăitul puternic al unui ceas antic trezește nostalgie în rândul multor colecționari.

Categorizarea ceasurilor poate fi dificilă din cauza diferitelor nume care le sunt date. Ceasurilor de colecție le sunt adăugate și subcategorii. Cele mai populare ceasuri de colectat pot fi divizate în următoarele tipuri și stiluri, dar pe lângă acestea mai există și altele.

Ceasurile publicitare au fost create de producători pentru a le oferi clienților ca stimulent. De obicei, au sigla agentului de publicitate pe față sau în altă parte și pot fi ceasuri de perete sau de raft.

Ceasurile tip stup sunt un tip de ceas de raft care are o carcasă cu laturi curbate, adesea modelate într-o arcadă ascuțită, creând forma eponimă a unui stup de albine.

Ceasurile cu cuc au fost inventate în Germania în 1730, dar nu au devenit cu adevărat populare decât în epoca victoriană târzie. Acestea sunt văzute cel mai frecvent ca ceasuri de perete, prezentând de obicei animale sculptate și motive naturale.

Ceasurile figurative prezintă o statuie a unei persoane sau a unui animal, ca parte a designului și au fost create de diverse companii de-a lungul anilor.

Ceasul Gingerbread a fost un ceas pur american, produs în cantități mari la sfârșitul secolului al XIX-lea. Ceasurile cu carcasă înaltă sunt ceasuri de podea și au mișcări conduse de greutate, desfășurate în partea superioară. Carcasa înaltă permite ca greutățile să scadă la distanța corectă, pentru a păstra timpul potrivit și, de asemenea, le protejează.

Unii oameni colecționează ceasuri în funcție de categorii; cineva poate avea o întreagă colecție de ceasuri publicitare, de exemplu. Alții preferă să colecteze ceasuri de la anumiți producători sau în funcție de design-ul interior al propriei locuințe.

Oamenii colecționează ceasuri pentru frumusețea și pentru valoarea lor istorică și științifică fiind printre cele mai cautate obiecte vechi de valoare.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.