După ce am golit toate borcanele cu monede și am căutat sub scaunele din mașină, am început să ne gândim cu adevărat la ce alte obiecte de valoare necunoscute am putea avea prin casă. 

În acest sens, credem că este timpul să vă faceți ordine în dulapuri și să verificați între pernele canapelei aceste lucruri vechi surprinzător de valoroase pe care poate nici nu știați că le aveți deja.

Mobilier de epocă

Pe măsură ce tendințele modei vin și pleacă, la fel apar și tendințele de decorațiuni interioare. Mobilierul care era popular pe vremea părinților tăi este acum foarte căutat odată cu renașterea decorațiunilor interioare retro, de la mijlocul secolului și vintage. 

Dacă nu vă place stilul greoi, ar putea merita să puneți la vânzare acel bufet din lemn masiv din anii 1970. Mesele de sufragerie solide și în stare bună se vând în mod regulat online cu mii de lei.

Reviste vechi

Dacă ești unul dintre acei oameni cărora le este greu să arunce reviste sau cărți de benzi desenate, poate că a meritat să le cari după tine atâția ani. Reviste care există de zeci de ani, sau cele care nu mai există, pot fi considerate obiecte de colecție valoroase.

Camere foto vechi și clasice

Ai o cameră veche de fotografiat pentru care nici măcar nu mai poți cumpăra film?

Dacă știi că va sta pe raft și va continua să adune praf, ia în considerare să o duci la evaluat. Cu siguranță va fi un fotograf pasionat care vânează modele vintage rare de camere foto.

Monede sau bancnote rare

Acel bănuț vechi pe care l-ai ținut toată viața ar putea să merite de fapt o mică avere. O monedă rară cu caracteristici distincte, emisă de Monetărie din anul 2000, poate valoarea între 1000 Lei și aproape pâna la 3000 RON.

Deși rare, monedele vechi valorează mai mult decât greutatea lor în aur pentru colecționarii serioși de monede. Găsește un dealer local de monede sau publică un anunț de vanzare online dacă crezi că ai în posesie o monedă valoroasă.

Cărți vechi

Deși probabil că nu aveți copia originală a Aventurile lui Alice în Țara Minunilor (în valoare de 2 milioane de dolari!!) ascunsă în raftul dvs., este posibil să aveți câteva cărți clasice vechi, cărți pentru copii sau chiar manuale universitare care valorează niște bani. 

Târgurile online vă permit să vindeți cărți online. Cărțile din prima ediție valorează mulți bani, dacă le găsiți prin bibliotecă.

Timbre

Cine nu colecționa timbre când era copil? Credeți sau nu, colecționarii de timbre încă există! Numai pe eBay există sute de timbre rare, de la zeci la mii de dolari. Descoperiți-vă vechea colecție de timbre și vedeți dacă aveți timbre câștigătoare!

Obiecte din sticlă

Sticla din perioada interbelica, dar chiar și sticlele vechi de sifon și borcanele de conserve de epocă pot valora mai mult decât crezi. Aruncați o privire pe Ebay sau obțineți sfatul unui expert în antichități pentru a afla ce merită înainte de a posta anunțuri de vânzare de obiecte vechi de valoare realizate din sticlă veche. Obiectele vechi din sticlă din epoca comunistă sunt foarte cautate de colectionari. Unele vase de copt de epocă valorează de asemenea o mică avere.

Porțelanuri vechi

Cu orice fel de ceramică veche, veselă sau porțelan, semnul în relief de dedesubt ar putea fi un semn că un articol este o colecție. Faceți o căutare rapidă pe eBay pentru a vedea dacă ar putea merita ceva. Urmăriți cu atenție ceștile de ceai din porțelanul fin de la case de design deoarece acestea sunt articole căutate întotdeauna.

Bijuterii vechi

Dacă aveți niște bijuterii vechi pe care nu le mai purtați sau de care doriți să scăpați din cauza unui tip greșit de valoare sentimentală, merită să căutați să le vindeți pentru bani frumoși.

Deși este puțin probabil să primiți înapoi ceea ce ați plătit sau cât valorează, este o modalitate rapidă și ușoară de a câștiga niște bani din bunuri nedorite. Căutați online dealeri de bijuterii vechi.

Aparate video VCR

Sigur că umilul VIDEO a fost demodat cu aproape doua decenii în urmă, dar iubitorii de film sunt încă acolo, în căutarea unor copii rare ale succeselor lor preferate. Casetele VHS ale trilogiei originale Star Wars și filmele clasice Disney sunt cele mai valoroase din grup.

Discuri și benzi înregistrate 

Pickup-urile de discuri vynil revin ca un accesoriu modern pentru acasă și ne plac pentru sentimentul de nostalgie și intimitate pe care ni-l inspiră. Discurile de vinil au foarte mulți fani care sunt dispuși să plătească un ban pentru albumele lor preferate. Playerele vechi de discuri ar putea să nu fie de mare valoare, dar unele discuri sunt! Dacă ai niște discuri vechi ale Phoenix, ai putea să ai de fapt o mică avere.

Jucării din copilărie

Deschide-ți dulapul cu jucării și ai putea descoperi o mică avere. Chiar dacă ești un copil al anilor 90, există câteva comori de găsit. Jucăriile valoroase din anii 2000 gratuite pe care le-ai primi într-un Happy Meal ar putea valora câteva sute de lei.

Sigur ai prin casă cel puțin unul dintre aceste obiecte obișnuite de uz casnic care valorează de fapt niște bani. Descoperă alte 15 obiecte vechi de valoare.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.