Thomas Antiques a fost un magazin de antichități, librărie și lounge bar toate într-o singură locație. Aici te puteai bucura de o cafea într-o atmosferă clasică unică, intr-un spațiu în care toate produsele sunt de vânzare, astfel ca de fiecare dată aveai o experiență unica la Thomas Antichități, acest concept nou la vremea sa în București, situat în centrul vechi. Fiind situat la la etajul 2 din cladirea veche, era putin mai greu de găsit, dar asta facea parte din farmec, nu-i asa.

Magazinul de antichitati Thomas Antiques se afla la primul etaj și la mansarda unei clădiri renovate. Din exterior nu era atât de vizibil. Dar cu siguranță merita să urci scările. Antichități care erau de vânzare sunt nu erau de aceeași calitate ca cele pe care le găsesti în Paris sau Londra magazine de antichități. Dar totuși găseai o colecție uriașă cu ceva pentru fiecare buget.

Alt loc ca acesta nu veți mai găsi în România. Era practic imposibil să pleci cu mâna goală, deoarece magazinul era imens și este plin de articole frumoase la prețuri foarte bune. Magazinul de antichități Thomas din Bucuresti avea chiar si un bar mic si frumos, unde te puteai bucura de cafea în timp ce te asezai pe mobilier autentic din secolul 19, sau stateai afara pe un mic balcon. Toată lumea era foarte prietenoasă și amabilă si putea deveni locul tau preferat din București. Iti doreai sa vii aici iar si iar.

Magazinul nu avea intotdeauna cea mai buna selectie de obiecte vechi de valoare si antichități, mai ales obiectele decorative vintage erau uneori asemanatoare cu ce găsești la un targ de vechituri! Inainte gaseai lucruri de valoare mai speciale, dar dupa cativa ani puteai sa fii descurajat sa cumperi ceva daca nu chiar alungat de către personalul agresiv și nepoliticos atunci cand venea vorba de negociere! Dar tocmai asta se face intr-un magazin de antichitati veritabil.

Nu putea fi comparat cu magazinul Carturesti, care este cea mai frumoasa librărie din Bucuresti, dar magazinul Thomas de obiecte vechi te surprindea placut si erai fermecat de zona de bar ce era îmbinată cu stil cu magazinul de antichități. Exista si o mica sectiune de colectii de carti vechi la mansardă.

Bucureștiul are nevoie de un adevărat magazin de antichități, cu oameni priceputi, care să știe detalii despre obiectele vechi pe care îl vând. Cafeaua era bună și personalul foarte prietenos. Era placut sa admiri mobilier din secolul al 19-lea in timp ce savurai o cafea irlandeză. Erai cuprins de un sentiment de nostalgie pură cand descopereai acest coltisor distins din mijlocul Bucurestiului in centrul vechi istoric.

Puteai gasi cateva lucruri foarte atent îngrijite perfecte pentru un cadou pentru parinti. Era greu sa te hotarasti la ce sa cumperi pentru ca aveai o multime de variante de a alege un obiect vechi valoros. Interiorul acestui magazin de antichitati arata uimitor si era o experiență unică să stai la o cafea sau un pahar bun de vin rosu de casa în timp ce stateai pe mobilier antic. Și partea bună era ca puteai cumpăra orice piesa de mobilier sau decorațiuni vechi plasate peste tot în jurul tău. Thomas Anitchitati era unul din cele mai preferate baruri din centrul vechi al Bucureștiului, dar astazi este inchis definitiv.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.