Accesoriile de bar vintage sunt piese de colecție sau obiecte de decor care au fost populare în baruri în trecut. Aceste accesorii pot include diferite tipuri de pahare, sticle, carafe, tacâmuri sau alte instrumente folosite în prepararea sau servirea băuturilor. De obicei, aceste accesorii au un aspect retro sau vintage, aducând o notă de eleganță și stil vechi în orice bar. Aceste accesorii sunt adesea căutate de colecționari sau de proprietari de baruri care doresc să ofere o atmosferă de epocă în localurile lor. Accesoriile și echipamentul de bar sunt capabile de a face speciale toate băuturile servite, fie  că e vorba de cocktailuri sofisticate sau de mixturi mai simple; revitalizează clasicii și clasicele și, pentru că nu sunt invenții ale secolului XXI, adaugă și un pic de gust vintage pentru colecționari de obiecte vechi.

Prima descriere a shaker-ului modern, în forma pe care o cunoaștem cu toții astăzi, este creditată unui anumit George Foster, în 1848; dar abia în secolul al XIX-lea, aceasta a devenit și mai populară. Shakerul Boston este încă alegerea preferată a majorității barmanilor și un element de bază al preparării unui cocktail într-un bar care păstrează anumite standarde.

Indispensabilă este și lingurița folosită la amestecare. Există trei tipuri diferite din care se poate alege: stil american, european sau japonez. Toate trei au un mâner metalic lung, răsucit, dar varianta americană are un capac mic de plastic roșu la capăt și o capacitate de 5ml, cea japoneză, o terminație elegantă, în formă de lacrimă, iar  cea europeană, un capăt rotund, plat, care poate fi folosit pentru a zdrobi, precum și o capacitate de 2,5ml.

Un alt element central în orice echipament de bar este așa-zisul jigger. Jiggerul este ceașca de metal cu două capete, folosită pentru a măsura băuturile spirtoase și, ocazional, mixurile pentru prepararea de cocktailuri. Aceasta poate indica 25ml la un capăt și 50ml la celălalt, sau 35ml la un capăt și 70ml la celălalt. Mai există și alte „tacâmuri de bar” esențiale, precum muddler-ul, un pistil cu care se zdrobesc plante și fructe, găleata de gheață cu clești, decantoare și pahare dintr-o sticlă cu striații elegante.

Un set de accesorii pentru bar nu transformă pe nimeni într-un specialist în prepararea de băuturi, dar poate complementa o seară de vară petrecută pe terasă sau pe balcon, o după-amiază confortabilă între patru pereți, în sezonul rece, plus că este vorba despre niște obiecte practice, dar deosebite de ceea ce găsim în mod normal în sertarele și în bufetul din bucătărie.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.