Sticlele vechi de parfum sunt recipiente folosite pentru a conține parfumuri sau alte produse de igienă personală. Acestea au un aspect retro sau vintage, aducând aminte de perioadele în care erau folosite în mod obișnuit. Sticlele vechi de parfum sunt adesea căutate de persoanele care apreciază arta și istoria acestor obiecte, sau care doresc să aibă un aspect vintage în casa lor. Aceste sticle pot fi găsite în magazinele de parfumuri sau de obiecte vintage. De asemenea, pot fi folosite pentru a depozita parfumuri sau alte produse de igienă personală într-un mod elegant și stilat. Sticlele de parfum, cu ale lor curbe elegante și fațete care refractează lumina, sunt amintiri subtile ale unor epoci mai elegante și mai luxoase.

De la Egiptul antic până la istoria recentă, ele au jucat un rol în documentarea frumuseții, reprezentând adevărate capodopere. Multe dintre acestea au devenit acum obiecte de colecție valoroase, fiind căutate la fel de mult ca parfumurile pe care le conțineau cândva.

Sticlele vechi de parfum au fost realizate inițial dintr-o gamă de materiale ceramice, sticlă și metal, rămânând astfel populare în toată Europa în timpul Evului Mediu si printre cele mai cautate obiecte vechi de colectie.

Ulterior, sticlele de parfum Edwardian au început să fie construite în întregime din metal, adesea argint sau aur, prezentând gravuri ornamentate. Mai târziu, sticlele de parfum victoriene au folosit modele de sticlă și mai simple și capace predominant argintii.

Emile Galle, probabil unul dintre cei mai remarcabili sticlari francezi ai secolului al XIX-lea, a creat o sticluță intitulată Galle, care prezintă modele frumos sculptate de fluturi albi și negri pe un fundal dintr-un mix de cenușiu și alb. Sticla este în stil banjo, cu corp rotund și gât cilindric subțire și vine cu un dop de sticlă asortat.

Deși datează din anii 1900, aceasta se află în stare excelentă. Prețul său de start într-o licitație a fost nu mai puțin de 17.500 de dolari. Sticlele de parfum pot fi categorizate în funcție de elementele de la bază, de producători, de stil (Cameo, Art Noveau, Art Deco) și de tipul de atomizor.

Cele mai vechi dintre astfel de antichități sunt foarte rare și nu sunt colectate doar de persoane fizice, ci deopotrivă, de muzee și antropologi. Asta nu înseamnă că una dintre aceste relicve nu poate ajunge în casa cuiva.

Sticluțele goale pe care le ai deja și stau abandonate prin magazie, pot fi reutilizate în multe feluri. O variantă ar fi să torni  niște ulei parfumat și să adaugi un fitil, poate chiar și niște elemente în interior, precum flori uscate sau ceva colorat.

O altă idee care necesită ceva mai mult timp și iscusință, ar fi realizarea unui candelabru, care să devină centrul atenției în cea mai mare încăpere a locuinței.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.