Revistele de benzi desenate vintage sunt căutate de colecționari din mai multe motive. În primul rând, aceste reviste pot avea o valoare istorică sau culturală, fiind un mod de a păstra amintirea unor perioade sau evenimente din trecut. De asemenea, revistele de benzi desenate vintage pot avea o valoare sentimentală pentru cei care le-au citit sau le-au păstrat în copilărie. În plus, aceste reviste pot fi considerate obiecte de colecție, fiind apreciate pentru valoarea lor artistică sau pentru calitatea ilustrațiilor din interior. În general, revistele de benzi desenate vintage sunt căutate de colecționari care apreciază arta și istoria acestui gen de publicații. Revistele de benzi desenate au intrat în arena culturii pop în anii 1930 datorită popularității unor personaje super-eroi precum Superman, Batman și Captain Marvel.

Din anii 1960, doi editori au dominat industria americană de benzi desenate: Marvel Comics, editor de benzi desenate precum Spider-Man, X-Men și Fantastic Four, iar al doilea era DC Comics, care publica titluri precum Superman, Batman și Wonder Woman. Alți editori mari sunt Image Comics, IDW Publishing și Dark Horse Comics.

Publicarea revistelor de benzi desenate este împărțită în câteva etape: epoca victoriană, din aproximativ 1828 până în 1899, epoca platinei, din aproximativ 1897 până în 1937, epoca de aur, dintre 1938 și 1955, epoca atomului, din aproximativ 1946 până în 1956, epoca de argint, din aproximativ 1956 până în 1969,  epoca bronzului, extinsă între 1970 și 1979, iar ultima este epoca modernă, din aproximativ 1980 până astăzi.

Revistele de benzi desenate sunt colectate din mai multe motive; cel mai mult din aprecierea pentru ceva diferit de realitate, din nostalgie, din interesul pentru crearea unei colecții. Mai există și persoane care le colecționează pentru profitul financiar.

Odată cu trecerea anilor, valoarea lor crește. Colecționarii pot alege dintre multe surse atunci când caută să cumpere reviste de benzi desenate vintage: fie de pe site-uri online precum eBay și Amazon, în magazinele online dedicate sau în anticariate și grupuri create pe rețelele de socializare.

Colecționarii ar trebui să fie atenți la defecte care pot scădea din valoare. Experții sugerează examinarea copertei și a paginilor individuale pentru rupturi, pete sau alte imperfecțiuni. De asemenea, culoarea paginilor atrage atenția.

Gradul de îngălbenire scade valoarea benzilor desenate pentru colectionari de obiecte vechi. Capsele din coloana vertebrală trebuie să fie prezente și în stare bună. În mod ideal, coloana vertebrală ar trebui să fie fără defecte. Coperta interioară conține în mod normal informații despre publicație, inclusiv anul, numărul și volumul. Cartea de benzi desenate este o primă ediție dacă pe coperta interioară nu se menționează că este o retipărire.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.