Aparatura electronică vintage este echipamentul sau dispozitivele electronice care au fost create sau folosite în trecut, de obicei înainte de apariția tehnologiei digitale. Acest tip de aparatură poate include radiouri, televizoare, sau magnetofoane, care au un aspect retro sau vintage. Aparatura electronice vintage este adesea căutată de persoanele care apreciază arta și istoria acestor obiecte, sau care doresc să aibă un aspect vintage în casa lor. Acest tip de aparatură poate fi găsită în magazinele de electronice sau de obiecte vintage. De asemenea, poate fi folosită pentru a reproduce muzică sau alte înregistrări audio sau pentru a viziona programe TV într-un mod nostalgic și stilat. Electronicele de larg consum au fost o parte integrantă a vieții noastre încă din perioada de glorie a radioului în anii 1920 și ’30, acceptarea pe scară largă a televiziunii în anii ’50 și nebunia pentru sistemele audio hi-fi în anii 1960.

O paralelă cu aceste inovații a fost miniaturizarea dispozitivelor electronice, când tranzistoarele minuscule au înlocuit tuburile de vid voluminoase. Printre cele mai cautate obiecte vechi electronice vintage se numără radioul cu ceas, care servea două scopuri încă de la apariția sa, în 1979.

Apoi mai sunt și casetofoanele Walkman, o formă de playere audio portabile și o opțiune mai puțin voluminoasă și mai puțin zgomotoasă a boombox-ului portabil. Sony Walkman a fost și încă este o parte esențială a culturii, existând acum diferite modele noi.

Când a apărut primul telefon fără fir, pentru mulți a schimbat viața. A fost primul mare pas în ceea ce avea să devină epoca telefoanelor mobile și a telefoanelor inteligente, deși nu știam asta atunci. Astăzi putem achiziționa un model interesant de telefon fără fir, ori unul cu fir, pentru a-l plasa pe comodă, ori ca bibelou, ori pentru funcționalitatea sa.

Un alt dispozitiv electronic vintage este robotul telefonic, pe care îl cunoaștem cel mai bine din filme. Radioul de buzunar AM/FM este un radio portabil compact și destul de ușor. Deși se numește radio de buzunar, majoritatea oamenilor care dețineau unul trebuia să aibă niște buzunare adânci pentru ca acesta să se potrivească.

Poate cele mai populare și atractive radiouri de buzunar au fost seria 888 a lui Emerson. Brand-ul a lansat mai multe modele din această serie între 1958 și 1960, cum ar fi Vanguard, Pioneer, Explorer, Satellite și Atlas – toate numite după diferite programe spațiale din SUA. Radiourile cu tranzistori sunt alte electronice vintage și, în general, cele mai de colecție și mai istorice sunt cele produse în Japonia din 1956 până în 1963 și în America din 1955 – 1960.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.