Muzica este o sursă de relaxare, divertisment și confort. De multe ori o ascultăm și încercăm să aliniem tonurile și versurile cu starea noastră de spirit.

Chiar dacă majoritatea oamenilor adoră astăzi serviciile de streaming audio, nimic nu poate eclipsa liniștea și sentimentul captivant al muzicii de vinil, fie de epocă, ori contemporană. Există nenumărate opțiuni de pickup-uri nou-nouțe, dar cele vintage încă ocupă locul de top în preferințele multora.

Rădăcinile îndrăgitului pickup pentru discuri retro vinil sunt conectate cu originile sunetului înregistrat. Un inventator francez, Édouard-Léon Scott de Martinville, a fost primul care a realizat procesul de înregistrare a sunetului încă din 1857. În 1877, Thomas Edison a lansat versiunea timpurie a fonografului, care putea înregistra și reda pe același dispozitiv.

Un deceniu mai târziu, Emile Berliner a fost primul care a început să folosească discuri plate în locul cilindrului. Discul avea caneluri care mergeau de la periferie spre centru. El a obținut brevetul pentru termenul gramofon, care a devenit modelul pentru versiunile viitoare ale pickup-ului.

Pickup Victrola

Anii 1970 au reprezentat epoca de aur a pickup-urilor, care au devenit populare în special datorită reproducerii sunetului de înaltă fidelitate. Dispozitivele portabile au ajuns astfel disponibile pe scară largă.

Astăzi există în general trei tipuri de pickup-uri moderne: automate, manuale și semi-automate. Această clasificare se referă la modul în care acul este plasat și îndepărtat cu precizie pe și de pe canelurile vinilurilor.

Pickup-urile retro manuale sunt printre cele mai cautate obiecte vechi. Materialul din care este confecționat un pickup influențează în mod direct durabilitatea sa, precum și calitatea sunetului. Cele mai bune pickup-uri sunt din aluminiu, având totodată o estetică specifică.

Unii producători, cum ar fi Audio-Technica, folosesc materiale plastice de foarte bună calitate, care vin ca plus în ceea ce privește greutatea dispozitivului. Cele mai bune ace sunt realizate din diamant industrial, acesta fiind considerat cel mai dur și mai rezistent material, folosit frecvent astăzi.

Orice pickup aduce un plus stilului unei locuințe, indiferent dacă emite note muzicale sau nu, pe când vinilurile pot fi folosite în diverse moduri creative. De exemplu, servesc perfect precum blat pentru măsuțele de cafea rotunde.

Un pickup cu discuri retro vinil este un dispozitiv care permite ascultarea de muzică de pe discuri de vinil. Acest tip de pickup este de obicei integrat într-un sistem muzical sau într-un radio vintage, și are un aspect retro sau vintage care aduce aminte de perioadele în care discurile de vinil erau folosite în mod obișnuit. Un pickup cu discuri retro vinil este căutat de persoanele care apreciază muzica de pe discuri de vinil sau care doresc să aibă un sistem muzical cu un aspect vintage în casa lor. Acest tip de pickup poate fi găsit în magazinele de muzică sau de obiecte vintage.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.