Stilul vintage sau „stilul de epoca” a fost conceput pentru a crea un decor confortabil si nostalgic. Desigur, obiectele vechi sunt aduse la rang de arta, si orice iti aduce un pic de nostalgie poate fi folosit pentru a decora in stilul vintage. Tine cont insa ca in ultimii ani chiar si stilul vintage a fost influentat de modele moderne, aducand mai mult spre stilul retro chic.

Iata mai jos 3 pasi pentru un decor vintage de succes:

  1. Alege nuante din aceeasi paleta de culori

Combina culorile si materialele pentru a crea un look antic fabulos! Mixeaza pielea veche in nuanțe de maro impreuna cu articole din lemn in acelasi ton si, la final, opteaza pentru un covor special, care sa te duca cu gandul la o casa veche in stilul ,,farm house”.

De asemenea, poti utiliza rame vechi si carti pentru a decora peretii. Stilul acesta si obiecetele folosite nu necesita o investitie foarte mare si pot crea un design special.

  • Concentreaza-te pe spatiu

Nu trebuie sa decorezi toata casa intr-o singura zi! Alege doar o camera si cateva piese de mobilier inedite sau, incepe decorul doar cu un colt al camerei.

Opteaza pentru un fotoliu in stilul vintage si apoi aduga cateva obiecte antice de decor in jurul lui.

Daca ai avut o pasiune pentru muzica foloseste cateva discuri de vinil si un pick-up, sau o valiza veche pe post de masa. Adauga cateva lumanari in nuante de auriu prafuit si decorul tau este gata! Lasa-te inspirat si pentru urmatoarele locuri din casa pe care ti le doresti amenajate in acelasi stil.

  • Alege lemnul si mixeaza obiectele de decor

O lada din lemn poate fi un obiect antic de decor de care are nevoie fiecare casa! Nu numai ca o poti folosi pentru a pune plante in jurul ferestrelor, sau pentru a tine carti si acte la tine in birou, doar poate fi folosita si ca o masa in stil vintage chiar la tine pe terasa.

Cuferele mici si lazile de zestre sunt piese cheie pentru transformarea oricarei case. Aceste obiecte de decor sunt utile si pot fi foarte usor combinate cu alte obiecte de decor vintage precum oglinzi cu rame de metal, covorase din piele sau paturi confortabile si pufoase.

Orice ai alege pentru decorul tau in stilul vintage, cel mai important este sa se potriveasca stilului tau, sa reuseasca sa te poarte intr-o epoca apusa si sa iti aduca confort si caldura. Spor la decorat!

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.