Principala întrebare de pe buzele multor proprietari de antichități este: Va afecta restaurarea antichităților valoarea piesei mele ? Pe scurt răspunsul este „Depinde!”

Orice obiect vechi construit manual si cu o vechime de peste 100 de ani este considerat ca fiind o antichitate. Unele piese pot fi destul de valoroase. Cele mai multe lucrări de restaurare de antichități sunt finalizate pe piese care au mai mult valoare sentimentală decât valoarea monetară.

Înainte de a vă decide să recondiționați o piesă veche, este important să aflați mai exact, ce presupune restaurarea antichităților.

O modalitate de a obține profit la cumpărarea și vânzarea de antichități este cumpărarea unei piese deteriorate, apoi repararea și restaurarea acesteia. Dar poate fi dificil să evaluezi ce ar trebui și ce nu ar trebui să faci pentru a obține cea mai mare rentabilitate posibilă a colecției tale.

Judith Miller, o autoritate a antichităților, oferă îndrumări neprețuite, cu acest ghid de restaurare si reconditionare a obiectelor vechi, puternic ilustrat, umplut cu secvențe pas cu pas și lucrări de artă. Acesta explică clar ce poate întreprinde un amator în siguranță … și când să apeleze la profesioniști. Fiecare secțiune, de la mobilier la ceramică și cutii muzicale, explică materialele și problemele comune ale acestora, împreună cu cauzele și prevenirea. Există sfaturi privind amplasarea, afișarea, îngrijirea, curățarea, manipularea și transportul antichităților.

Veți găsi categorii pe care alte cărți similare le ignoră adesea, deci clar veți găsi ceva intersant, indiferent dacă vă interesează armele și armurile sau ursuleții de pluș. Vă recomandam în continuare cei mai accesibili restaruratori de mobilier vechi.

Unii proprietari de antichități restaurează sau rafinează o piesă pentru a reînvia o bijuterie prețuită. Altii restaureaza personal obiectele si au un de realizare de sine. Solutii aurire si poleire | Toluen, isopropanol, ceara de carnauba | PROFIART

Mulți caută să păstreze o piesă în starea în care au găsit-o, care ar putea da o valoare monetară sau istorică semnificativă.

Restaurarea de mobilier

Dacă bănuiți că dețineți o piesă de mare valoare sau de calitate muzeală, apelați pentru analiză la un evaluator autorizat, care îi poate verifica valoarea și autenticitatea. Procedând astfel, veți obține informațiile necesare care vă pot ajuta să decideți ce pași pot ajuta la păstrarea valorii unei antichități prețioase. Dacă dețineți o masă antică de calitate muzeală, de exemplu, poate doriți să o conservați, în loc să fie restaurată.

Citește mai multe despre reconditionarea mobilierului vechi sau restaurarea pieselor vechi de mobilă,

Restaurarea antichităților

Multe antichități nu mai sunt utilizabile fără restaurare. Antichitățile deteriorate de foc sau apă ar putea necesita mai mult decât simple lucrări de restaurare.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.