Listă cu târguri de antichități online din România

Pandemia de corona virus ne-a ținut departe de întâlniri și evenimente cu mulți oameni. Viețile noastre au fost date peste cap dar, cumva, noi oamenii, am reușit mereu sa găsim modalități de întâlnire și de continuare a vieții noastre întru-un mod cât mai apropiat de cel „normal”.

Tot mai multe evenimente au avut loc în mediul online. În timpul stării de alertă sau urgența a anumitor țări, mari muzee din lume, expoziții sau librarii ale prestigioaselor facultăți și-au deschis ușile în mediul online, astfel încât cei doritori să poată ajunge acolo chiar și printr-o fereastră web.

În timpul carantinei hobby-urile noastre au avut de suferit. Clasele de muzică, artă, gimnastică și yoga au urmat același trend. Dar ce putem spune despre pasionații și colecționarii de antichități?

Târgurile de antichități erau adevărate evenimente în care, pasionații de artă veche, mobilă veche sau chiar modă,  puteau să descopere comori nebănuite. Aceste târguri de antichități care aveau loc în piețe sau pe micile străduțe ale orașelor au acum loc, unde altundeva, decât în mediul online!

Zeci de grupuri de Facebook și site-uri de profil s-au organizat pentru a aduce pasionații de antichități împreună. Mai jos găsești câteva grupuri și site-uri pe care poți arunca un ochi ori de cate ori îți dorești să faci o achiziție sau poate chiar vrei să vinzi ceva pe astfel de grupuri:

La ce să fii atent atunci când vrei să cumperi sau să vinzi antichități în mediul online

  • Realizează o fotografie bună a produsului în cazul în care dorești să îl vinzi, sau fii foarte atent la fotografia produsului pe care dorești să îl cumperi.  În online, pozele pot fi ușor modificate sau anumite detalii se pot pierde din vedere!
  • Citește cu atenție descrierea produsului sau ai grija cum concepi aceasta descriere. Fii atent la detalii precum anul din care provine, micile defecte pe care produsul le are, în ce condiții a  fost păstrat și care sunt termenii de cumpărare/vânzare sau transport.
  • Negociază prețul! La fel ca la târgurile din aer liber, păstrează plăcerea de a negocia prețul produsului pe care dorești să îl vinzi sau să îl cumperi. Orice pasionat de antichități va dori să aibă un cuvânt de spus referitor la prețul pe care dorește să îl ofere, așa că fii flexibil și păstrează aceasta opțiune deschisa.

Nu renunța la hobby-ul tău din cauza faptului ca, în acest moment, târgurile de antichități sunt majoritatea anulate. Fă acest lucru on-line și vei avea aceeași fericire în a descoperi comori din alte timpuri.