Targul Oser din Cluj-Napoca se tine În fiecare sâmbătă între 06:00 – 14:00. Primăria este proprietarul și administratorul acestui târg.

Lumea întreabă dacă mai este sâmbăta Oser în Cluj-Napoca? S-ar fi auzit ca nu se mai ține, dar nu se știe dacă este adevărat și s-a desființat. Oserul de pe strada Bobâlnei nu e deschis decât sâmbătă, însă duminica este un târg la fel ca oserul la Expo Transilvania în cartierul Mărăști. Duminică este deschis târgul de pe strada Bobâlnei unde ca să ajungi, te dai jos la prima stație pe linia lui 36B pana pe Plevnei când intră autobuzul pe str. Câmpina.

Legat de COVID și dacă se lasă în Oser persoanele nevaccinate, e bine sa știți ca trebuie certificat deși nu se scanează la intrare, doar se uita uneori. Cel puțin așa s-a întâmplat într-o sâmbătă. Pot intra persoanele vaccinate și cele care fac dovada ca au trecut prin boală.

La targul Oser sunt și hale acoperite sau totul e în aer liber?

Sunt disponibile hale dar fără acoperiș și fără pereți. Târgul este aproximativ 95% acoperit.

La întrebarea dacă se găsesc piese de motociclete cum ar fi piese ieftine pentru motociclete vechi Mobra cu pedale Piaggio Ciao, răspunsul este că se găsește câte ceva, dar nu în sezonul rece și trebui avut răbdare pentru că nu prea sunt autovehicule cu motor. În schimb se găsesc biciclete și piese de biciclete.

Se găsesc la târg haine? În Oser sunt aproape toate mărcile de adidași. Dacă ai norocul să aducă cineva, găsești chiar și Adidași Jordan. Dar nu cumpăra din prima, dă mai multe ture de târg și ai grijă ca ce cumperi să fie originali.

Se găsesc și animale de companie câteodată. Doar vara, ocazional, sunt câțiva vânzători cu animale, câini sau iepuri și uneori pisici pe care îi găsiți de regulă chiar la intrarea în târg.

Pe strada Bobâlnei nu este deschis târgul de vechituri duminica dar este piața de vechituri la Expo Transilvania deschisa duminica.

Dacă vrei să vinzi ceva în Oser, trebuie sa mergi la târg dimineață de la cinci (chiar și la 4 așa cum e orarul afișat ca se deschide) ca sa prinzi un loc, altfel vei avea surpriza neplăcută să găsești toate mesele deja ocupate. Vine mult mai multă lume decât la târgul Oser decât la Expo Transilvania și sunt mai multe spații pentru vânzători. Cât costă să închiriezi o masă pentru a vinde produse și cum se procedează. Te prezinți la intrare în târg și acolo vei plăti pentru o masă în partea din fata peste 20 Lei pe zi, iar pentru o masă în spate este peste 3 Lei/zi. Trebuie totuși să ajungeți în jur de ora 6 – 7 dimineața și la poarta va vor ajuta angajații pieței cu locul și masa de vânzător.

Spor la negociat și la cumpărat în oserul din Cluj-Napoca unde lucrurile au rămas parcă neschimbate de 40 de ani când lumea venea la târg să vândă lucruri de prin casă. Vă recomandăm să faceți o plimbare într-o zi de sâmbătă și sigur veți fi mulțumiți. Duminica puteți vizita oserul de la Expo Transilvania, e mai mic, dar e deschis.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.