Anticariat & Vechituri este un grup de Facebook cu aproximativ 9.200 de membri și cu o vechime de trei ani, administrat de AntikShop și Nicolae Negoita. Numărul postărilor zilnice e mai mare de zece. Categoriile specifice pentru acest grup includ articole de numismatică, fotografie, mobilier, unelte si multe alte vechituri și antichități de valoare, obiectele vechi scoase la vânzare fiind foarte diverse.

Ceva deosebit de interesant și care nu e întâlnit des pe astfel de grupuri de vânzare, sunt păpușile care la un moment dat erau vândute la scară largă, iar acum sunt piese de colecție.

Păpuși vechi de colecție

Colecția se numește Ardeanca, iar fiecare păpușă în parte e diferită prin culoarea părului, a ochilor și, bineînțeles, prenume. Unii caută să cumpere o Tatiana, pe când alții vor să vândă o Violeta.

Cele mai multe persoane care fac postări pe târgul online de antichități, nu uită să menționeze prețul și știu că nu vor avea rezultate nici pe departe, dacă nu adaugă măcar o fotografie. De asemenea, acestea sunt și două dintre regulile principale stabilite de administrator.

Printre postările mai actuale pot fi distinse un sfeșnic din bronz, o statuetă aurie mayașă, o lampă cu fitil  „URIEL, Îngerul înțelepciunii”. Un membru curajos a făcut o postare cu un set de mobilier de salon din secolul al XIX-lea, sculptat manual, la un preț de 1850€, iar alți membri perseverenți mai postează fotografii cu anumite obiecte despre care încearcă să găsească informații.

Locația grupului este setată pe București, dar există membri și din alte zone ale țării.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.