Cum știi dacă o lampă cu abajur este vintage?

Ridică lampa cu abajur și caută simbolului producătorului, a numelui sau a ștampilei de dată încorporate în bază. De asemenea, uita-te pe corpurile de iluminat în sine; uneori, producătorul include un autocolant care include numele sau data fabricației.

Cum știi dacă o lampă este valoroasă?

Lămpile sunt adesea mai valoroase atunci când sunt păstrate într-o stare originală cu majoritatea sau toate părțile originale. Zgâriați ușor partea inferioară a suprafeței lămpii pentru a determina tipul de material din care este fabricat. Unele lămpi pot părea a fi realizate din metal, dar ele ar putea fi pictate pentru a arata si se simti la fel ca metalul.

Cum identifici o lampă Art-Deco?

Lămpile art-deco autentice au marcaje mici, discrete, frecvent întâlnite la bazele sau laturile lor inferioare. Aceste marcaje au fost fie sablate, fie gravate cu acid. Falsurile, pe de altă parte, au marcaje foarte vizibile, mai mari.

La fel ca arhitectura de la mijlocul secolului, mobilierul și textilele, lămpile din această perioadă au forme geometrice, linii simple și o senzație de epocă spațială. Căutați forme precum globuri, clepsidre și inele pentru a începe căutarea.

Cum estimezi vechimea unei lămpi după cablu?

Indicii în cordonul ombilical. La o lampă electrică cu abajur, cablul dezvăluie adesea indiciu despre vârsta lămpii, cu excepția cazului în care cablul a fost înlocuit. Inspectează cablul și în cazul în care se pare vechi, lampa este și ea veche. Vârfurile metalice de pe priză sunt probabil de aceeași dimensiune, mai degrabă decât un capăt care este mai mare decât celălalt.

Din ce sunt realizate lămpile Art-Deco?

Spre sfârșitul anilor 1920 și în anii 1930, lămpile au fost influențate de stilul mai modernist care a îmbrățișat epoca mașinilor și a folosit noile materiale, cum ar fi cromul, nichelul, oțelul, sticla afumată și bachelita.

Poți găsi o varietate de lămpi vechi pe târgul online THE LAMP MAN

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.