În sensul cel mai strict, diferența dintre o ‘antichitate’ și un obiect vintage este vârsta sa. Antichitățile sunt elemente care trebuie să aibă cel puțin 100 de ani. Asta înseamnă că, de la data acestei postări, un articol antic a fost făcut pe sau înainte de februarie 1922. Obiectele vintage nu sunt la fel de vechi ca antichitățile.

Mai vechi de 50 de ani este considerat antic sau de epocă?
Care este diferența dintre vintage și antic? Majoritatea experților au fost de acord că obiectele vechi de peste 50 de ani, dar vechi de mai puțin de 100 de ani, pot fi numite vintage sau de colecție, dar nu antice.

Ce înseamnă vintage?
Este un obiect care reprezintă o epocă anterioară sau o perioadă de timp în societatea umană. Un articol ar trebui să aibă cel puțin 100 de ani pentru a fi definit ca un antic. În general, în cazul în care elementul nu este mai vechi decât un antic, dar nu mai puțin de 20 de ani, se încadrează în termen de epocă.

Obiectele vechi din anii ’90 sunt considerat de epocă?
Anii ’90 sunt acum clasificați oficial ca Vintage pentru că suntem de două decenii și o nouă generație începe să descopere și să se bucure de roadele creative ale muzicienilor, designerilor, artiștilor și producătorilor de film care și-au livrat ideile în urmă cu 20 de ani.

De ce este vintage atât de popular?
Popularitatea vintage-ului a venit prin educație și este un răspuns la moda rapidă ‘fast fashion’. Ce e mai bine este că se întoarce la rădăcinile sale, la tarabele pieței de epocă, unde adevărații pasionați și-au pliat comerțul prin vicisitudinile modei.

Cum să-ți dai seama la haine daca sunt cu adevărat Vintage?

  • Uită-te la logo-ul de pe eticheta. Dacă nu recunoști numele mărcii, ar putea fi vintage.
  • Întoarceți eticheta pentru a vedea unde a fost făcută îmbrăcămintea.
  • Verificați eticheta compoziției țesăturii.
  • Uita-te pentru detalii unice de construcție și / sau de locuri de muncă manual coase.
  • Verificați daca au un fermoar din metal

Este vintage același lucru cu Retro?
Articolele retro nu trebuie să fie vechi, pot fi noi, dar ar trebui să fie făcute în stilul timpului sau al articolului pe care încearcă să-l reproducă. Deci, poate cel mai bun mod de a ne gândi la diferența dintre retro și vintage este că vintage se referă la construcția actuală, în timp ce retro se referă la aspect.

De ce este trendul Retro popular?
Beneficiul hainelor vintage și retro este că au fost construite pentru a rezista, cu un material mai puternic și un stil atemporal.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.