„Bunica mea a murit în această toamnă și trebuie să mă ocup de multitudinea de vesela veche și figurine antice pe care le-a lăsat in urma. Sunt drăguțe și valorează destul de mult. Am încercat sa le vând pe Facebook Marketplace, dar sunt atât de multe lucruri încât abia am avut o întrebare. În acest moment, curățarea spațiului este prioritară, dar obținerea unei sume de bani pentru articole mi-ar prinde bine. Există vreun fel de loc în care să le pot aduc pentru vânzare? are cineva experiență cu asta?”

Iata cateva sfaturi de la un fost detinator de magazin de antichități cu o mulțime de experiență cu piețele secundare (second-hand).

vesela veche și figurine antice

Acest lucru este probabil printre cele mai comune obiecte „antice” pe care lumea le obține de la bunici. Te vei chinui să le vinzi. Poate am vândut unul sau două dintre aceste elemente la magazinul meu de antichități într-un deceniu. Există foarte puțină cerere în afara colecționarilor, care probabil au o mare parte din ceea ce ai tu.

De asemenea, dacă nu are peste 100 de ani, nu este un obiect considerat ‘antichitate’. Asta înseamnă cuvântul.

Sunt drăguțe și valorează destul de mult

Probabil că nu. Bunicii din întreaga lume iubeau să păstreze farfurii fanteziste „pentru musafiri” pe care nu le foloseau niciodată, chiar și atunci când oamenii veneau în vizită. Din acest motiv, colecțiile sunt în general foarte frecvente, în stare foarte bună și, prin urmare, nu sunt la mare căutare.

Singurul mod în care poți vinde aceste obiecte vechi este ca piese individuale, astfel încât oameni care nu colectioneaza sa poata găsi piesa lipsă din colecția lor. Acest lucru înseamnă că vei avea probabil cele mai multe dintre acestea în colecția ta pentru un timp indelungat.

Acesta este motivul pentru care vei vedea ca unele dintre aceste obiecte sunt puse la vanzare la prețuri mari – de fapt vezi valoarea de vânzare cu amănuntul … ceea ce ne duce la…

Am încercat sa le vand pe Facebook Marketplace, dar sunt atât de multe lucruri încât abia am avut o intrebare.

Da, unii oameni asta fac toata ziua . E enervant, nu- i asa? Ca să nu mai vorbim de toate cercetările necesare pentru conținutul scris și mizeria de evaluare. Nu este placut atunci când te lovesti de chestii de genul asta.

Aici se manifestă prețurile cu amănuntul – atunci când un dealer stă pe un articol. Acesta este prețul pe care îl vei vedea online. Esti in pasul de dinainte de vanzarea retail – faza de lichidare… ceea ce mă duce la…

 În acest moment, curățarea spațiului este prioritară, dar obținerea unei sume de bani pentru articole mi-ar prinde bine.

Aici deja ți-ai arătat cărțile. Vrei să lichidezi, ceea ce înseamnă că din orice suma crezi că ar trebui să obții, trebuie să scazi câteva zerouri, pentru că asta e valoarea în faza de lichidare.

La urma urmei, publicarea obiectelor și deținerea de inventar este o pacoste, nu-i așa? Și chiar sunt probleme legitime cu depozitarea acestor lucruri, pe care sunt sigur că le cunoști foarte bine.

Aici se fac banii adevărați de către oamenii din piața de antichități. Ei nu își pot permite să cumpere și să dețină produse fără un adaos considerabil, iar majoritatea dealerilor de antichități știu destul de bine cât de greu este să vinzi vesela de mâncare și figurine, cu excepția cazului în care se întâmplă să fie specialitatea lor specifică.

Practic, ceea ce spun este ca, daca ar veni cineva în magazinul meu să încerce să vândă aceste lucruri, ei ar 1) crede întotdeauna că vechiturile lor au valoare mai mare mult decât au avut inițial, și 2) presupun că există un fel de piață pentru orice fel vechituri.

Deci, sfatul meu: Folosește lucrurile respective și adu-ti aminte de bunica ta. Gândește-te cum a păstrat aceste farfurii pentru oamenii de care îi păsa cu adevărat și acea persoană ai ajuns să fii tu. În caz contrar, veți fi dirijat către o licitație sau o vânzare organizata în cazul în care cineva va cumpăra întregul lot pe mărunțiș, și asta e doar realitatea situației. Îmi pare rău dacă nu ai vrut să auzi asta.

Sa nu te duci la consignație. Este o capcană folosită pentru a păcăli oamenii să plătească chirie pentru vechiturile care nu se vor vinde niciodată. Mai bine îți deschizi propriul magazin de consignație, ocupi jumătate din rafturi, și profiți de bătrâni și alte persoane ca tine, care nu se pricep.

Dacă totuși deții un obiect vechi extraordinar poți încerca sa iei legătura cu unul din magazinele de antichități din România.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.