Pagina de Facebook a almanahistoric.ro prezintă documente istorice inedite, colecții de artă, numismatică, obiecte vintage, retro sau decor, dar și fotografii din colecții personale și nu numai. Acestea sunt prezentate în scop de promovare, cunoaștere, informare și cercetare. Și pe lângă acest spațiu virtual mai este și un website, cele două aflându-se în conexiune.

Cei care se ocupă de administrarea almanahului pot fi contactați telefonic, pe messenger sau prin email. Acest almanah este considerat simultan magazin de antichități, canal de divertisment și promovare a artelor, precum și piață de vechituri (flea market). De aici și din toate postările de până acum se poate deduce faptul că rareori se oferă ceva spre vânzare.

Membrii, dar și vizitatorii, nu vor acumula, ci vor asimila. Din fiecare nouă postare se poate învăța câte ceva, fie despre artiști români, fie despre personalități istorice locale, dar și internaționale, despre locuri din România, și tradiții. Pe alocuri apar presărate obiecte antice care își caută nou proprietar, precum un ceas de buzunar Breguet à Paris, din secolul al XIX-lea; în acest caz, un paradox reiese din vizual și partea scrisă: antichitatea piesei e contracarată de metoda de plată acceptată, bitcoin.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.