Sunt industrii în care tranziția către online este mai lentă, cum se întâmplă și în sectorul antichităților. Este în natura colecționarului, înainte ca acesta să facă pasul de achiziționa un obiect încărcat cu o anumită istorie, fie el o pictură, o cutie de bijuterii sau un ceas, își dorește să îl vadă și să îl atingă. Dar mai mulți factori au contribuit în ultima perioadă la renunțarea la această preferință, singura modalitate de apreciere limitându-se la simțul vizual. Dealerii de antichități au creat cu succes tendința de a vizita online-ul pentru a aprecia și a comanda ceea ce e pe propriul plac.

A organiza un târg de antichități online vine cu avantaje atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători. Se renunță în primul rând la tot ceea ce înseamnă găsirea unui spațiu, obținerea de autorizații, încadrarea într-un anumit interval de timp. Potențialii cumpărători sunt scutiți de perindarea printre obiectele expuse și în loc de pași, recurg la click-uri. Este vorba tot de o căutare, dar totul se petrece mai mult pe cont propriu.

Dar cumpără lumea antichități online?

Desigur! Există deja o experiență de peste 25 de ani în comerțul online cu antichități, deci putem spune cu certitudine că mulți oameni cumpără antichități de pe site-urile dealerului, de pe piețele online și din licitațiile online.

Un târg de antichități are succes în online astăzi, în primul rând pentru că există o obișnuință în rândul tuturor categoriilor de vârstă – în cazul unora mai mult, în al altora mai puțin – de a face în online ceea ce era destinat doar universului offline. În al doilea rând, o fotografie poate reda perfect realitatea, iar acest lucru le permite celor interesați să analizeze cu de-amănuntul fiecare obiect publicat. Mai sunt și situațiile excepționale în care o fotografie poate fi prea bună, redând mai mult o iluzie decât realitatea. Dacă se mizează pe naturalețe, mai mult decât pe procesul de editare, fiecare din participanții la târg va fi mulțumit de rezultate.

De ce au nevoie magazinele de antichități de un site online?

Clienții se așteaptă în aceste timpuri noi, ca orice magazin de antichități să aibă un site web, iar cumpărăturile devin din ce în ce mai virtuale, Internetul fiind prima opțiune pentru mulți cumpărători de a găsi obiectele vechi de care au nevoie. A avea un site web este esențial pentru a atrage acești potențiali clienți pasionați de antichități.

În aceste timpuri aglomerate, fie de tehnologie, informație, prea mult haos și mai puțin discernământ, tot mai mulți dintre noi ne dorim o întoarcere la simplitate, iar anticul pare a fi mai simplu decât prezentul. Pentru că am învățat să punem preț pe valoare, nu suntem de părere că revoluția world wide web face ca antichitățile să pară de modă veche. De aceea, nici târgurile de antichități online nu reprezintă un paradox. Din confortul propriei case poți analiza mai bine ce piese de mobilier îți lipsesc, îți poți reaminti ce bijuterii ai deja și ce anume ți-ar completa frumos ținutele; cu alte cuvinte, poți avea o privire de ansamblu. Despre orice obiect ar fi vorba, este mult mai ușor să iei decizia corectă când te afli în fața unui ecran, alocându-ți tot timpul necesar.

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.