Colectionarii de arta si autografe este un grup pe Facebook dedicat exclusiv vânzării, cumpărării și evaluării colecțiilor de artă și autografe românești și străine. Este un târg online privat, dar poate fi găsit de oricine face o căutare după cuvintele cheie potrivite. Membrii nu sunt mulți, mai exact, 430 la număr și care au început să adere la târgul online de artă în noiembrie 2019.

Multe dintre postări conțin obiecte oferite spre licitație la Casa De Licitații Historic din București, precum volumul de poezii Fleurs de la Roumanie, scrise de Henry Stanley, o piesă extrem de rară, cu un preț de pornire de 4.000€. Alte postări mai includ statuete, schițe în creion, cărți scrise de autori români, precum Eminescu, Mateiu Caragiale sau Dragoș Morărescu, iar din fotografii se poate observa starea lor actuală, în general, bună.

O altă piesă veche de valoare care atrage atenția este o legătorie externă de carte din piele, cu scenă religioasă imprimată și cu înscris în chirilică, pe interior având catifea roșie și datând din aproximativ anii 1900. Vânzătorul a avut grijă să menționeze hotărât că este o piesă foarte rară. Deși e un grup privat, odată ce ai devenit membru, poți invita și alte persoane.

gânduri, păreri, dialoguri, întrebări

Lasă un răspuns

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.