Indiferent dacă începi o colecție nouă sau vrei să vinzi obiecte de epocă, lumea antichităților poate fi copleșitoare pentru un începător. Odată ce prinzi mersul cu magazinele de anticariat, casele de licitații și oportunitățile online, vei putea să faci cu ușurință cumpărături de obiecte vechi sau vintage. Știind cum să cumperi obiecte vechi și să alegi în cunoștință de cauză îți va economisi pe termen lung timp, bani și energie. În scurt timp, vei putea simți plăcerea de a găsi articole de valoare în locuri neașteptate.

Stăpânește vocabularul înainte să începi căutarea de antichități!

Înainte de a începe căutarea, află care este diferența dintre un obiect antic autentic, aproape antic, vintage și antichități de colecție.

Conform majorității anticariatelor, adevăratele artefacte antice sunt obiectele cu o vechime de cel puțin un secol. Această încadrare se bazează mai mult pe tradiție și pe legile vamale din diferite țări, deși unele definesc antichitățile ca obiecte realizate oricând înainte de 1920. Antichitățile adevărate sunt considerate dezirabile datorită vârstei, frumuseții, stării sau rarității si povestirii personale.

Obiectele semi-antice sunt de obicei obiecte cu o vechime între 70 și 100 de ani.

Denumirea „Vintage” este o definiție mai largă care înseamnă „dintr-o anumită perioadă de timp”. Este o descriere folosită pentru o gamă de colecții, și mai ales pentru cele din anii ’30, ’40 și ’50. Colecționabilele sunt orice obiecte evaluate sau căutate de colecționari. Acestea pot fi din orice epocă și variază în funcție de prețuri, în funcție de raritate și condiția de păstrare.

Ia în considerare pasiunile tale speciale dacă vrei să faci un hobby din colecționarea de antichități. Cele mai bune achiziții de antichități sunt cele care se potrivesc intereselor tale personale. Să presupunem de exemplu că ești un iubitor de artă. Ce dorești să obții? Un anumit obiect, cum ar fi o sculptură antică? O piesă de la un anumit artist? Opere de artă dintr-o anumită perioadă? Gândește-te la ce te pasionează și folosește asta pentru a restrânge căutarea.

Citește ghiduri despre interesele tale speciale pentru a determina exact ce dorești să colectezi. Într-o anumită eră sau categorie de tip de obiect, există multe branduri sau stiluri diferite de luat în considerare. Valoarea obiectului va varia foarte mult în funcție de vârstă, marcă și condiția de păstrare. Ține cont de aceste trei criterii pe măsură ce cercetezi piața de antichități.

Dacă colecționezi ca hobby, cumpără ceea ce îți place, nu ceea ce este cel mai valoros. Vei dori să colecționezi ceea ce-ți place, nu ce este scump.

Cercetează obiecte valoroase dacă cumperi pentru a revinde. Dacă dorești să câștigi bani și să vinzi antichități, cercetează obiecte vechi de valoare dintr-o anumită epocă. Vei lucra mult mai eficient dacă îți vei putea concentra atenția pe o anume categorie de antichități. Alege-ți o nișă cu o valoare ridicată în rândul colecționarilor amatori de obiecte antice și în concordanță cu ce se caută în prezent pe piața antichităților.

Indiferent dacă colecționezi sau vinzi, obiectele tale trebuie evaluate de un profesionist. Acest lucru este necesar pentru a te asigura că asigurarea acoperă valoarea tuturor antichităților tale în caz de furt, daune sau pierderi. Evaluarea îți va da și o idee mai bună despre valoarea pe care o au articolele tale.

Stabilește un buget. Înainte de a începe să faci cumpărături, decide în prealabil cât dorești să cheltui pe antichități. Chiar și cei mai experimentați cumpărători de antichități pot cumpăra mai mult decât își pot permite. Fii atent la fondurile tale și promite-ți că nu le vei depăși, chiar dacă vei vrea să faci asta mai târziu.

Dacă vinzi obiectele vechi, gândește-te cât de repede le vei putea vinde și cu cât de mult (cu o estimare cât mai exactă posibilă). Când găsești un obiect de valoare pe care crezi că îl vei vinde rapid, poți justifica depășirea bugetului. Folosește judecata cea mai bună și nu cumpăra nimic care să te îndatoreze grav.

Învață din propriile greșeli. Dacă plătești mai mult pe un obiect sau ai cumpărat ceva care merită mai puțin decât crezi, aceasta este doar un aspect normal din viața unui colecționar de antichități. Ca și cu alte hobby-uri, vei deveni mai priceput pe măsură ce te preocupi de antichități.

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.