Antichitățile au o valoare istorică importantă, iar fotografiile sunt esențiale pentru a surprinde în cele mai bune condiții toate caracteristicile lor unice. în continuare vom discuta despre ce aspecte au nevoie de atenție și despre cum să te asiguri că surprinzi artefactele în lumina lor cea mai bună.

Având în vedere că avem de-a face cu vânzarea online, cumpărătorii nu pot vedea sau atinge obiectele în persoană înainte de a le achiziționa. Singura modalitate de a le examina și aprecia este prin imagini. În fotografii încețoșate sau slab iluminate, se pot pierde sau distorsiona detalii importante, culori, materiale și chiar forme, ceea ce poate duce la impresii greșite despre calitatea pieselor, iar cumpărătorii pot ajunge să subestimeze piesa. Experiența arată că imaginile de calitate oferă mult mai multe posibilități produsului de a fi vândut la un preț bun.

Aranjament simplu

Ca la orice fotografie, secretul este o iluminare bună. Lumina frontală este esențială pentru a evita imagini neclare. Cel mai bine este să faci fotografii cu ajutorul unei lămpi de masă sau în timpul zilei, lângă o fereastră. Fii foarte atent să nu pierzi detaliile din umbră. Utilizează întotdeauna un fundal alb simplu, cum ar fi o bucată de hârtie albă sau un perete alb, astfel încât fundalul să fie neutru și să nu se distragă de la piesă.

Când nu este posibilă iluminarea corecta a obiectului vechi, puteți recurge la un program de editare de imagini ca Photoshop sau GIMP, pentru a ilumina artificial poza de obiect. Asigurați-vă totuși că imaginea păstrează aspectul obiectului cât mai apropiat de realitate.

Surprindeți toate fețele

Asigurați-vă că întreaga piesă este fotografiată. Nu uitați că trebuie să arătăm toate părțile piesei, chiar dacă nu este atractivă. Oamenii au mai puțină încredere atunci când nu pot vedea întregul obiect.

Trebuie să fim conștienți de faptul că fotografierea corectă a artefactului este întotdeauna o investiție bună, pentru că îi creștem șansele de a fi vândut. Astăzi nu mai este necesar să fii un profesionist pentru a face fotografii bune. Există o mulțime de programe rapide, gratuite și ușor de utilizat, care pot fi folosite pentru ilumina suplimentar o imagine sau pentru a elimina fundalul. Singurele probleme care nu pot fi rezolvate digital sunt fotografiile încețoșate sau de calitate scăzută, așa că nu vă grăbiți la fotografierea artefactului. Cheltuirea unor bani pentru un aparat foto profesional poate fi de fapt un pas înainte.

Evidențierea detaliilor caracteristice

Fiecare artefact are o poveste și chiar trăsături unice ce trebuie surprinse și evidențiate în prezentarea online. Este esențial să realizezi un prim-plan al fiecărei caracteristici speciale a obiectului. De exemplu, vazele decorative pot avea gravuri florale aparte.

Trebuie surprinse zgârieturile și eventualele defecte? Desigur! Este o mare greșeală să încerci să ascunzi aceste detalii. Deteriorarea și recondiționarea sunt foarte normale pentru obiectele vechi, deoarece piesele au uneori sute de ani. Uneori tocmai aceste uzuri care dau aspectul de vechi, sunt cele care dau valoare obiectelor. Dacă piesa are zone restaurate sau fisuri, trebuie să le arătăm în detaliu pentru a evita problemele cu cumpărătorii ulterior. Este foarte neplăcut să afli mai târziu de daunele noilor achiziții după cumpărare.

Pentru artefacte valoroase, portretizarea lor în mod viu și sincer este esențială pentru asigurarea unei vânzări online de succes.

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.